گرفتن تست فلوک (Fluke test) برای کابل‌های شبکه از اهمیت بالایی برخوردار است

تست فلوک کابل شبکه امروزه در دنیای کابل‌‌ها از اهمیت ویژه ای برخوردار است. انواع مختلفی از تسترها هستند در راستای فناوری‌ها و آزمایشات گوناگون، قادر است تا مشکلات مختلف مربوط به ارتباطات اترنت را عیب یابی کند.

گرفتن تست فلوک (Fluke test) برای کابل‌های شبکه برای اطمینان از عملکرد صحیح شبکه از اهمیت بالایی برخوردار است.

برخی از این دلایل دیگر  اهمیت تست فلوک عبارتند از:

شناسایی مشکلات و عیب‌یابی: با انجام تست فلوک می‌توان مشکلات موجود در کابل‌ها مانند خرابی‌های فیزیکی، اتصالات نادرست، مقاومت بالا، نویز، و تداخل‌های الکترومغناطیسی را شناسایی و رفع کرد. این موضوع به ویژه در شبکه‌های بزرگ و پیچیده اهمیت دارد.

رعایت استانداردها:تست فلوک بررسی می‌کند که کابل‌های شما مطابق با استانداردهای صنعتی مانند TIA/EIA و ISO/IEC باشند. رعایت این استانداردها برای تضمین کیفیت و سازگاری شبکه بسیار مهم است.

بهبود عملکرد شبکه:*: انجام تست‌های دقیق و منظم می‌تواند به بهبود عملکرد کلی شبکه کمک کند. این تست‌ها می‌توانند نشان دهند که کابل‌ها به درستی نصب شده‌اند و توانایی انتقال داده با سرعت و کارایی بالا را دارند.

افزایش طول عمر شبکه: با شناسایی و رفع مشکلات به موقع، تست فلوک می‌تواند به افزایش طول عمر تجهیزات و کابل‌های شبکه کمک کند. این موضوع در بلندمدت می‌تواند هزینه‌های نگهداری و تعمیرات را کاهش دهد.

پشتیبانی از پهنای باند و سرعت‌های بالاتر: تست فلوک می‌تواند اطمینان دهد که کابل‌های شبکه قابلیت پشتیبانی از پهنای باند و سرعت‌های بالاتر را دارند. این امر به ویژه با توجه به افزایش روزافزون نیاز به پهنای باند در شبکه‌ها اهمیت دارد. به طور کلی، تست فلوک ابزاری مهم برای اطمینان از کیفیت، کارایی و قابلیت اطمینان شبکه‌های کابلی است و می‌تواند به بهبود عملکرد کلی و کاهش مشکلات مرتبط با شبکه کمک کند.

انواع تست فلوک:

 تست فلوک چنل "channel"

 تست فلوک پرمنت "permanet"

تست فلوک پرمنت چیست و چه تفاوتی با تست فلوک دارد؟

تست فلوک پرمنت نسبت به چنل سختگیرانه‌تر است

تست فلوک و تست فلوک پرمنت دو نوع تست مورد استفاده برای ارزیابی کیفیت و عملکرد کابل‌های شبکه هستند، اما تفاوت‌های مهمی بین آن‌ها وجود دارد که به نوع تجهیزات و نتایج حاصل از آن‌ها برمی‌گردد

تست فلوک یک دستگاه کاملا هوشمند است و همانطور که قبلا هم گفته شده بجز اتصالات صحیح نتایج ذیل را نیز مشخص می نماید:

  • کیفیت روکش‌ سیم و روکش نهایی
  • گزارش قطع بودن کیستون و یا اتصالات
  • طول تاب
  • متراژ دقیق کابل
  • کیفیت مس بکار رفته و خلوص آن و ......

شرایط تست فلوک چیست؟

تست فلوک لزوما توسط افراد فنی صورت می‌گیرد که هم دانش این قضیه دارند و هم دارای تجربه بالایی باشند. نکته مهم دیگر اینست که جهتتست فلوک پرمننت لزوما کل کابل باید باز باشد و خمش‌های خیلی شدید نداشته باشد تا نتایج مطلوب و دقیق حاصل شود. کیستونی که در دو طرف کابل نصب می‌شود چنانچه کیفیت نداشته باشند، یا استاندارد نباشند(همچنین باید اتصال کاملی با کابل داشته باشد) روی نتیجه تست فلوک اثر منفی می‌گذارد همچنین از دقت آن می‌کاهد.

هدروم یک پارامتر فیزیکی است که در واقع به مقدار اختلاف بین افت سیگنال (Signal attenuation) کابل شبکه و فاکتور NEXT  نسبت داده می‌شود.  هنگام تست فلوک پرمننت عددی که جهت درجه کیفیت کابل شبکه تعیین شده، را پاس می‌کند. لذا هر چه عدد بالاتری داشته باشد، کیفیت کابل بالا‌تر است. جهت اطلاعات بیشتر از اصطلاح هدروم میتوانید مقاله مربوط به آن را مطالع نمایید.

تست فلوک مدل  DS CableAnalyzer tm series آپدیت 2022 Jone ، در سال 1401 توسط شرکت مدیا کابل وارد ایران شده که از جدیدترین دستگاه‌های تست fluke می باشد که دارای تکنولوژی بسیار پیشرفته‌ای است. 

شما می‌توانید در لاله زار کمتر از یک ساعت تست فلوک را با اطمینان کافی و توسط افراد متخصص با ارائه ریپورت انجام دهید.

با توجه به محصولات تنوع بالای تجهیزات تست همچنین آنالیز شبکه، محصولات شرکت FlukeNetworks به عنوان یک مرجع رسمی است. با این تستر آزمایش کاملی جهت بررسی عملکرد لینکها، ارتباطات شبکه‌ای انجام می‌گیرد. در واقع تست فلوک وسیله‌ای برای آنالیز کردن کابل شبکه، اطمینان از اتصالات صحیح شبکه، قطع نبودن کابل‌‌های متصل به شبکه است. تست فلوک علاوه بر تست فلوک کابل شبکه، اطلاعات کاملی در رابطه با کیفیت کابل‌کشی، سرعت شبکه در اختیار تکنسین‌ها قرار می‌دهد. کاربران این تستر با کمک آن نقص و محل قطعی کابل را پیدا کرده سپس با اصلاح و ذخیره اطلاعات از مشکلات احتمالی جلوگیری می‌کنند. نکته مهم دیگر اینست که هر چه دما بالاتر رود روی تست فلوک تاثیر نامناسبی خواهد داشت. در فروش کابل شبکه وجود و نتیجه تست پرمننت بیار موثر و ضروری است.

پارامترهای دیگری جهت تست فلوک پرمننت بکار برده می‌شوند :

تست مقاومت:

همانطور که می‌دانیم در انواع کابل‌ شبکه مقاومت وجود دارد که با افزایش طول سیم، ظرفیت جریان کاهش می‌یابد. بطوریکه هر چه طول کابل بیشتر باشد، جریان کمتری از آن عبور می‌کند. بنابراین با این تست ، آزمایش کنندگان می‌توانند با اندازه‌گیری مقدار اهم در کابل، مقاومت را بخوانند.

تست "NEXT" و یا crosstalk near-end

گاهی تداخل بین دو سیم داخل کابل می‌تواند تداخل در ارتباطات شبکه ایجاد کند بطوریکه سیم‌های کابل شبکه جفت پیچ خورده از بین بروند. در این مورد شما به ناچار باید آزمایش جداگانه برای آزمایش هر سیم را انجام دهید.

PS NEXT:

این آزمایش در انتهاي كابل جفت تاب خورده چهار سيم، بعد از تست Next صورت می‌گیرد.

ACR-F:

این آزمایش بر حسب پارامتر دسی بل محاسبه می شود. یک تستر شبکه می‌تواند توان سیگنال منتقل شده به یک جفت پیچ خورده را در قسمت انتهایی پیوندشان انداره‌گیری نماید.

PS ACR-N:

این واژه مخفف عبارت Power Sum Attenuation-to Crosstalk-Near End است که تجمع میرایی در چهار سیم را محاسبه، همچنین مجموع توان آن نشان می‌دهد.

 

تست فلوک